Man betrapt in XTC-schuur

woensdag 19 juli 2017

Geldrop - In een drugsonderzoek is de politie woensdagochtend in Geldrop gestuit op een flinke hoeveelheid XTC-pillen. Een man werd in de schuur van een woning betrapt terwijl hij bezig was met het drukken van pillen.

Het bezoek aan het adres maakte onderdeel van een al langer lopend onderzoek: “In juli kwam bij ons informatie binnen dat in de woning aan de Wijnsel mogelijk drugs aanwezig zouden zijn. Wij begonnen daarop een onderzoek en dat leidde woensdagochtend tot actie”, zo vertelt een specialist van het Ondermijningsteam Oost-Brabant.In de schuur achter het huis werd de hoofdbewoner op heterdaad betrapt terwijl hij bezig was met het drukken van XTC-pillen. Hij gebruikte daarvoor een professionele tabletteermachine. In de schuur werden liefst 18.000 XTC-pillen aangetroffen, net als ongeveer twintig kilo MDMA. Dit is een grondstof voor XTC. De hoofdbewoner, zijn vrouw en zijn zoon werden daarop aangehouden. 

Omdat het gezin ook de beschikking had over een garagebox aan de Pessershof in Geldrop werd ook daar naar binnen gegaan. In de box werd voor zo’n tien kilo aan XTC-pillen gevonden, net als een flinke hoeveelheid grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Ook deze zaak laat opnieuw zien dat dit soort criminaliteit ook plaatsvindt midden in woonwijken, met alle gevolgen van dien. Criminele organisaties maken enorme winsten met de productie van XTC. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Kijk op onze speciale themapagina voor meer informatie.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Mierlo | 112 alarmeringen Mierlo | Goedkoop Tanken in Mierlo | Supermarkten in Mierlo | Weerbericht Mierlo